Homoseksuelen komen niet in het paradijs, aldus Jehovah’s getuigen

https://youtu.be/ag_dXO6HUSY

 

De Jehovah’s getuigen hebben het weer gedaan; enkele dagen geleden verscheen er een kinderfilmpje op hun website, die hun idee van het huwelijk (tussen één man en één vrouw) aan kinderen wil uitleggen.
Meteen stond heel Nederland op zijn achterste poten. Vooral dan de ex-JG community en de holebi-community. Iemand van het COC heeft aanstonds een klacht neergelegd, want het is hatelijk en anti-homo en is extreem veroordelend, aldus COC.

Persoonlijk vind ik het filmpje heel integer en probeert het juist niet veroordelend te zijn. Het wil gewoon hun begrip van wat Jehovah zegt naar voren te brengen. Verder weten we toch dat buiten de roze kerken, bijna alle kerken homoseksualiteit niet goedkeurt? In de Katholieke Kerk wordt het het kleinste goed of het minste kwaad genoemd om praktiserend homoseksueel te zijn en is de officiële leer om te proberen dan celibatair te leven, als dit niet lukt om dan maar een standvastige relatie aan te gaan met iemand van dezelfde sexe. Maar ook hier zijn er regels waar blijkbaar niemand over valt… Zo wordt de communie ook geweigerd aan mensen die in de echtgescheiden zijn en hertrouwd (dit in tegenstelling tot de orthodoxe kerk, waar men tot 4 keer mag hertrouwen, daar wordt het als een te vergeven zwakte gezien).

Ik vraag me wel af of het niet iets te lange tenen zijn van een minderheidsgroep. Minderheidsgroepen hebben namelijk altijd de comfortabele positie om de underdog te spelen, dat ze daarbij zelf vaak discriminerend zijn laten ze voor het gemak maar buiten beschouwing. Trouwens als je niet gelooft in het paradijs, wat maakt het jou dan uit of je al of niet in dat paradijs wordt toegelaten? Geloof me, volgens JG gaan we er allemaal aan met Armageddon, want er scheelt aan allemaal wel iets.
Ook op de redactie van één werd deze week het woord gegeven aan een Islamitische vrouw die zich in deze seculaire mannenwereld toch danig benadeeld voelt. Dit komt dan van een vrouw, gehoofddoekt natuurlijk, die studeert aan de universiteit. Terecht merkte iemand op dat het juist de vrijheid is waarvan men gebruik maakt om te klagen, juist de vrijheid is die men aanklaagt. Dat is namelijk de essentie van vrije meningsuiting.

Het filmpje van Jehovah’s getuigen sluit namelijk niet alleen holebi’s uit, maar ook b.v. mensen die samenwonen, of mensen met verschillende partners… Of zelfs singles, want buiten het huwelijk kun je seks vergeten. Dat ze op het einde van het filmpje aangeven dat mensen kunnen veranderen, is gezien de context, volgens mij duidelijk dat het gaat om het feit dat een mens zijn gedrag kan veranderen.
Wij mensen hebben steeds vaker de neiging om iemand haat in de schoenen te schuiven wanneer die met onze levenswijze niet akkoord is.
De uitzonderingspositie moet volgens velen juist de maat worden… Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Zo wil men dat de dame uit Frozen (Disney film) nu eens een lesbische romantiek beleeft. Opnieuw merkt iemand terecht op wat er mis is met de vrijgevochten celibataire staat uit de eerste film?
Volgens onderzoek zou 3 tot 8 % van de bevolking zich uitgesproken homoseksueel voelen, dat de commerciële industrie zich dan ook vooral richt op heteroseksuele mannen, lijkt mij niet zo vreemd, het verkoopt gewoon het best aan de meerderheid.
Verder blijkt opnieuw uit onderzoek dat ongeveer 50 % van de adolescenten niet zo opgezet is met het recht van holebi’s… Dat is een ontstellend hoog aantal… Toch is ook dat niet zo vreemd… Vooral mannen voelen zich in hun mannelijkheid vaak aangetast, en verder zou volgens één onderzoeker men zich ook op procreatieve gronden bedreigd voelen. Trouwens worden mensen met volwassen worden doorgaans milder.

Interessant is dan ook dat op het einde van het filmpje het kind niet met haar vriendinnetje wilt spreken over het feit dat zoiets voor Jehovah echt niet kan dat zij twee moeders heeft, maar dat ze haar kan vertellen over het paradijs of over de opstanding.

Het filmpje in het Nederlands

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *